Leírás
A megalkotója, Giancarlo Mancino klasszikus japán aromákra építette a receptet: ibolya- és cseresznyevirág (speciális japán fajtát használnak, a Sakurát). Ezáltal egy virágos, egészen illatos vermouth született, a háttérben pedig feltűnik a barack és a vanília is.
Mint az összes Mancino termék, a Sakura is kisüzemi vermouth, amelynek összetevőit a világhírű bártender, Giancarlo Mancino saját elképzelése alapján készítik.
A vermouth-ról általában valami „édes lötty” jut legtöbbünk eszébe. Pedig a silányabb minőségű vermouth-ok mellett ma már egyre több kiváló minőségű, a hagyományos készítési eljárásokat maximálisan betartó termék is megjelenik. A Mancino kétség kívül ezen márkák közé tartozik. A jó vermouth alapja ugyanis a jó minőségű bor, amelyet aztán borpárlattal erősítenek, fűszerekkel, növényekkel ízesítenek, és esetleg hordóban érlelik. Vermouth-ot lehet nagy üzemi méretben, és lehet odafigyelve is készíteni, mint ahogy a Mancino teszi. A Mancino tehát a vermout- készítés egy új dimenzióját képviseli.